Judith 24 mei 2019

Al na het lezen van enkele pagina’s krijg je als lezer het idee dat Rose naast je op de bank zit en dat zij in één adem haar levensverhaal aan jou vertelt. Je wordt door de vertellende schrijfstijl met gemak in het leven van Rose gezogen en krijgt dan een kijkje in het leven van een tienermoeder die ook nog eens kampt met financiële problemen en huiselijk geweld. Je moet doorlezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal afloopt! Een aanrader voor elke professional die werkt met tienermoeders, met mensen die in armoede leven en met mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Maar ook een boek voor iedereen die heeft moeten overleven zoals Rose; zij zullen veel van zichzelf of van hun leven herkennen. Verder raad ik dit boek iedereen aan die zich ervan bewust is dat er veel overlevenden om ons heen zijn die erkenning en respect verdienen. Hun overlevingskansen zullen toenemen wanneer wij hen zonder oordeel kunnen zien.

Share