Het boek: Vier gulden en vijfendertig cent

Tekst van de uitgever:

Huiselijk geweld, tienerzwangerschap en armoede, allen onderwerpen die vaak achter gesloten deur blijven maar die hier aan het daglicht worden blootgesteld. Gedetailleerde omschrijvingen zorgen ervoor dat de lezer een realistisch beeld krijgt van hoe armoede in Nederland een rol speelt. Buiten dat men hiervan bewust wordt gemaakt, wordt ook duidelijk wat de impact hiervan is met het rauwe verhaal van Rose. Het gemis van steun brengt Rose in een kwetsbare positie van waaruit zij haar zelfvertrouwen opbouwt. Hierbij grijpt ze iedere kans en verliest het vertrouwen in haar medemens niet. Een inspirerende boodschap, vernuftig door het boek verweven. De lezer wordt meegenomen in een levendig en goed uitgebouwd verhaal dat hopelijk velen inspireert om te vertrouwen op anderen en hen de nodige kansen te bieden.

Met ontzettend veel plezier schrijft Marie-Louise met een visie, ontstaan uit de overtuiging en ervaring dat inzetten van eigen kracht dé manier is. Met het verhaal van Rose doorbreekt zij taboes en inspireert ze mensen. Marie-Louise ontdekte tijdens haar werk als welzijnswerker en jeugdhulpverlener dat schrijven niet alleen een uitlaatklep vormt, maar ook een middel om zaken te relativeren en waar nodig tentoon te stellen in haar strijd tegen onrecht.

Boekgegevens Titel: Vier gulden en vijfendertig cent – Als armoede en huiselijk geweld het dagelijks leven van een tienermoeder is
Auteur: Marie-Louise Goossens
Verschijningsdatum: 24-05-2019
Aantal pagina’s: 208
ISBN: 9789463893411
Geïllustreerd: nee
Verkoopprijs: € 21,99
Uitvoering Paperback * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Share