Armoede en huiselijk geweld; het dagelijks leven van tienermoeder Rose

 Marie-Louise Goossens uit Helmond schreef het rauwe verhaal van Rose op en laat zien wat de gevolgen van haar penibele situatie zien Huiselijk geweld, tienerzwangerschap en armoede; allen onderwerpen die vaak achter gesloten deur blijven. Marie-Louise stelt dit juist bloot aan het daglicht door het verhaal van Rose op te schrijven. Zo laat zij zien hoe het is om je staande te moeten houden in een financieel krappe situatie waarbij huiselijk geweld aan de orde van de dag is en je daarnaast ook de zorg voor een kind moet dragen. Een schrijnend verhaal over onderwerpen die voor sommigen de realiteit zijn met de indrukwekkende boodschap om nooit het vertrouwen in de medemens te verliezen. ‘Vier gulden en vijfendertig cent – Als armoede en huiselijk geweld het dagelijks leven van een tienermoeder is’ is verschenen op vrijdag 24 mei en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Huiselijk geweld, tienerzwangerschap en armoede, allen onderwerpen die vaak achter gesloten deur blijven maar die hier aan het daglicht worden blootgesteld. Gedetailleerde omschrijvingen zorgen ervoor dat de lezer een realistisch beeld krijgt van hoe armoede in Nederland een rol speelt. Buiten dat men hiervan bewust wordt gemaakt, wordt ook duidelijk wat de impact hiervan is met het rauwe verhaal van Rose. Het gemis van steun brengt Rose in een kwetsbare positie van waaruit zij haar zelfvertrouwen opbouwt. Hierbij grijpt ze iedere kans en verliest het vertrouwen in haar medemens niet. Een inspirerende boodschap, vernuftig door het boek verweven. De lezer wordt meegenomen in een levendig en goed uitgebouwd verhaal dat hopelijk velen inspireert om te vertrouwen op anderen en hen de nodige kansen te bieden.

Met ontzettend veel plezier schrijft Marie-Louise met een visie, ontstaan uit de overtuiging en ervaring dat inzetten van eigen kracht dé manier is. Met het verhaal van Rose doorbreekt zij taboes en inspireert ze mensen. Marie-Louise ontdekte tijdens haar werk als welzijnswerker en jeugdhulpverlener dat schrijven niet alleen een uitlaatklep vormt, maar ook een middel om zaken te relativeren en waar nodig tentoon te stellen in haar strijd tegen onrecht.

Boekgegevens Titel: Vier gulden en vijfendertig cent – Als armoede en huiselijk geweld het dagelijks leven van een tienermoeder is Auteur: Marie-Louise Goossens Aantal pagina’s: 208 ISBN: 9789463893411 Geïllustreerd: nee Verkoopprijs: € 21,99 Uitvoering Paperback * inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Share